Definita cuvantului linacee
LINACÉE, linacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee dicotiledonate, cu frunze întregi, flori hermafrodite și fructe capsule; (și la sg.) plantă din această familie. Inul este o linacee. – Din fr. linacées.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu linacee
PANATENÉE s. f. pl. Cea mai importantă festivitate religioasă și politică din Atena antică, celebrată anual sau la patru ani o dată în cinstea zeiței Atena. – Din fr. panathénées. Vezi definitia »
MORACÉE, moracee, s. f. (La pl.) Familie de plante lemnoase, rareori erbacee, cu frunze alterne, întregi sau lobate, cu flori dispuse în inflorescențe și fructe nucule, achene sau drupe, reunite într-un fruct compus; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. moracées. Vezi definitia »
FILICACÉE s. f. pl. familie de criptogame vasculare: feriga. (< fr. filicacées) Vezi definitia »
ANONACÉE s.f.pl. Familie de plante dicotiledonate cuprinzând arbori și arbuști din țările tropicale, cu flori hermafrodite; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. anonacées]. Vezi definitia »
BORDÉE s.f. 1. Ansamblul tunurilor de pe o navă. ♦ Cantitatea de proiectile pe care o poate arunca o dată artileria unei nave. ♦ (Rar) Totalitatea oamenilor din echipajul unei nave care servesc într-o anumită parte a bordului. 2. Drum parcurs de o navă (mai ales cu pânze) fără să vireze la bord (având vântul din același bord). [Pron. -de-e. / < fr. bordée, cf. bord – bord]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z