Definita cuvantului lingual
LINGUÁL, -Ă, linguali, -e, adj. 1. (Anat.) Care aparține limbii, referitor la limbă. Nerv lingual. 2. (Despre sunete; și substantivat, f.) La articularea căruia limba (I) are rolul principal. – Din fr. lingual.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lingual
PERIAXIÁL, -Ă adj. dispus în jurul unei axe. (< fr. périaxial) Vezi definitia »
INAUGURÁL, -Ă adj. de inaugurare. (< fr. inaugural) Vezi definitia »
HEXAGONÁL, -Ă, hexagonali, -e, adj. În formă de hexagon; care ține de hexagon. ◊ Sistem hexagonal = sistem de cristalizare cu o axă de simetrie de gradul șase. – Din fr. hexagonal. Vezi definitia »
PROFESIONÁL, -Ă, profesionali, -e, adj. Care ține de o profesiune, privitor la o profesiune; care este legat de o profesiune. ◊ Secret profesional = informație pe care o deține cineva grație profesiunii sale și pe care nu are dreptul să o divulge nimănui. Învățământ profesional = învățământ pentru pregătirea și pentru specializarea muncitorilor calificați. Boală profesională = boală specifică unei profesiuni sau provocată de o anumită profesiune. ♦ (Adverbial) Cu obișnuința unui profesionist. [Pr.: -si-o-] – Din fr. professionnel. Vezi definitia »
DIALIPETÁL, -Ă, dialipetali, -e, adj., s. f. 1. Adj. (Despre plante cu flori) A cărei corolă are petalele separate, libere. 2. S. f. (La pl.) Subclasă de plante dicotiledonate caracterizate prin corolă dialipetală (1); (și la sg.) plantă care aparține acestei subclase. [Pr.: di-a-] – Din fr. dialypétale. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z