Definita cuvantului acumulativ
ACUMULATÍV, s. n. 1. aparat, recipient pentru înmagazinarea energiei sub diferite forme în vederea utilizării ulterioare. 2. dispozitiv care memorează datele în vederea prelucrării într-o mașină de calcul. (< fr. accumulateur)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu acumulativ
DETERSÍV, -Ă adj., s.m. Detergent. [< fr. détersif]. Vezi definitia »
PARTITÍV, -Ă adj. Care exprimă ideea de parte dintr-un întreg sau întregul din care s-a luat o parte. // s.n. Atribut substantival în genitiv sau la acuzativ precedat de o prepoziție, care arată întregul din care s-a luat o parte. [< fr. partitif, cf. lat. partitus < partiri – a împărți]. Vezi definitia »
SENZITÍV, -Ă I. adj. 1. senzorial (I, 2) 2. care are facultatea de a simți. II. adj., s. m. f. (pesoană) de o sensibilitate excesivă. III. s. f. plantă erbacee din familia leguminoaselor ale cărei frunze se strâng la cea mai mică atingere (< fr. sensitif, lat. sensivitus) Vezi definitia »
INTERPOZITÍV s. n. copie pozitivă intermediară, alb-negru sau color, de pe negativul de imagine al unui film. (< inter1- + pozitiv) Vezi definitia »
sustantiv,feminin,nearticulatșingular: stare/calitate /insusire a cuiva/ceva datatorita careia poate / merita / se cade sa fie/devina sters. etimologie: romanesc cuv., de la stergere. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z