Definita cuvantului acvatintă
ACVATÍNTĂ s. f. 1. procedeu de gravare cu acid azotic, care imită desenul cu tuș. ◊ gravura obținută. 2. procedeu de tipar de artă pentru imagini în semitonuri, prin gravarea manuală în cupru și coroziunea chimică. (< it. acquatinta, fr. aquatinte)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu acvatintă
REACTÁNȚĂ, reactanțe, s. f. 1. Mărime caracteristică circuitelor electrice care lucrează în flux de curent alternativ și care conțin ca elemente reactive bobine sau condensatoare. 2. Bobină electrică a cărei reactanță (1) este sensibilă. [Pr.: re-ac-] – Din engl. reactance, fr. réactance. Vezi definitia »
GLICOPROTEÍDĂ s.f. Proteină care conține în moleculă glucide, găsindu-se în cartilage, în unii hormoni și în albușul de ou. [Pron. gli-co- / < fr. glycoprotéide]. Vezi definitia »
ANTRACHINÓNĂ, antrachinone, s. f. Substanță organică, derivată din antracen, alcătuită din cristale gălbui, care servește ca materie primă pentru unii coloranți. – Din fr. anthraquinone. Vezi definitia »
TERMOMORFÓZĂ s. f. (biol.) morfoză atribuită temperaturii. (< fr. thermomorphose) Vezi definitia »
BIBLIOTÉHNICĂ s. f. Tehnica producerii materiale a unei cărți. [Pr.: -bli-o-] – După fr. bibliotechnie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z