Definita cuvantului adrenosteron
ADRENOSTERÓN s. n. hormon al corticosuprarenalei, cu acțiune virilizantă. (< fr. adrénostérone)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu adrenosteron
AMIDON (‹ fr.) s. n. Polizaharid conținut în vegetale (grăunțe, tuberculi și fructe). Este alcătuit din amiloză și amilopectină. Prin hidroliză se transformă în glucoză. Constituie o sursă însemnată de glucide pentru alimentația omului și a animalelor. Se obține mai ales din cartofi și cereale. Se utilizează pentru prepararea glucozei, dextrinei, în industria spirtului etc. Vezi definitia »
TIFÓN1 s.n. Țesătură de bumbac, întrebuințată mai ales la pansamente. [Cf. engl. tiffany]. Vezi definitia »
AMBON (AMBOISE) 1. Ins. în arh. Moluce (Indonezia); 761 km2; c. 73 mii loc. Cafeo, cacao. Pescuit. 2. Oraș în E. Indoneziei, port la M. Banda, pe ins. omonimă, principalul centru ad-tiv al arh. Moluce; 208,9 mii loc. (1980, cu suburbiile). Centru comercial (copra, cafea, orez, zahăr). Port de pescuit. Universitate. Aeroportul Patimura. Fondat de portughezi în 1521 sub numele de Amboina (Amboyna). Vezi definitia »
PRION, prioni, s.m. 1. Particule infecțioase de natură proteică, lipsite de orice tip de acid nucleic, care cauzează un grup de boli neurodegenerative ale omului și animalelor, numite boli prionice (encefalopatii spongiforme transmisibile): boala Creutzfeld-Jacob (la om), encefalopatia spongiformă bovină (boala vacilor nebune), scrapia (la oi și capre) etc. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z