Definita cuvantului aglutinogen
AGLUTINOGÉN s. m. substanță proteică din compoziția microbilor și a globulelor roșii care produce aglutinina. (< fr. agglutinogène)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu aglutinogen
ȘPÍLHOZEN, șpilhozeni, s. m. Pantalonași cu bretele pentru copii. – Din germ. Spielhose. Vezi definitia »
CARBOGÉN s. n. amestec de bioxid de carbon cu oxigen, stimulent al căilor respiratorii. (< fr. carbogène) Vezi definitia »
LÚMEN s.m. (Fiz.) Unitate de măsură a fluxului luminos emis de către o sursă punctiformă cu intensitatea de o candelă în unitatea de unghi solid de 1 steradian. // s.n. Canal al unui organ cavitar sau al unor fibre textile. ♦ Cavitatea celulară. [< fr. lumen, cf. lat. lumen – lumină]. Vezi definitia »
Termen depreciatv folosit în Bucovina de nord și ținutul Herței pentru totalitatea obiectelor textile dintr-o gospodărie. Vezi definitia »
DREN, drenuri, s. n. 1. Conductă sau canal care colectează și evacuează apă de pe un teren apos, coboară nivelul unei pânze de apă din sol etc. ♦ Strat de piatră spartă sau de pietriș așezat în spatele unui zid de sprijin sau deasupra unei bolți de pod sau de tunel, care colectează apa de infiltrație. 2. Tub sau meșă de bumbac care înlesnește scurgerea secrețiilor dintr-o plagă. [Var.: (2) drénă s. f.] – Din fr. drain. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z