Definita cuvantului akmeism
AKMEÍSM s. n. curent modernist în literatura rusă de la începutul sec. XX, înrudit cu simbolismul. (< rus. akmeizm)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu akmeism
SUBSTANȚIALÍSM s.n. Denumire dată teoriilor care susțin existența substanței (2). [Pron. -ți-a-. / < fr. substantialisme]. Vezi definitia »
CAPORALÍSM s. n. regim politic în care predomină influența militarilor. (< fr. caporalisme) Vezi definitia »
VULCANÍSM1 s. n. 1. totalitatea manifestărilor vulcanice (1). 2. (fig.) însușirea de a fi vulcanic (2); impetuozitate. (< fr. volcanisme) Vezi definitia »
METABOLÍSM s.n. Totalitatea proceselor nutritive de asimilație și dezasimilație care se produc în organism. ◊ Metabolism bazal = cantitatea de căldură, exprimată în calorii, care se produce pe un metru pătrat la suprafața corpului unui individ într-o oră. [< fr. métabolisme, cf. gr. metabole – schimbare]. Vezi definitia »
ACADEMÍSM s.n. Spirit, manieră, fel de a se comporta academic. ♦ Manieră în artă care cultivă un ideal de frumusețe rece și convențională. ♦ Curent în arta sec. XIX, constând în imitarea servilă și fără originalitate a modelelor antice sau clasice; (peior.) lipsă de originalitate a unor opere artistice, viziuni estetice sau modalități de expresie artistică. [Cf. fr. académisme, germ. Akademismus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z