Definita cuvantului lipcan
LIPCÁN, lipcani, s. m. Curier oficial (turc sau tătar) care făcea legătura între țările românești și Constantinopol sau în interiorul țării; curier, ștafetă (călare) în timp de război. – Din tc. lipkan.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lipcan
NEUROCIBERNETICIÁN, -Ă s. m. f. specialist în neurocibernetică. (< fr. neurocybernéticien) Vezi definitia »
gutufan, gutufani s. m. (intl.) v. persoană credulă / ușor de înșelat. Vezi definitia »
CONORĂȘEÁN, -Ă, conorășeni, -e, s. m. și f. (Rar) Concitadin. – Con1- + orășean. Vezi definitia »
VOLÁN s.n. I. Garnitură făcută dintr-o fâșie de țesătură ușoară sau de dantelă, adesea încrețită sau plisată, care se aplică drept podoabă pe rochii, la mâneci etc. II. (Tehn.) 1. Piesă din dispozitivul de direcție al unui autovehicul cu ajutorul căreia se poate îndrepta vehiculul în direcția voită. 2. Piesă în formă de roată cu ajutorul căreia se pun în mișcare anumite mașini, se acționează mecanisme etc. [Pl. -ne, -nuri. / < fr. volant]. Vezi definitia »
IVORIÁN, -Ă, ivoriéni, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a statului Coasta de Fildeș sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține statului Coasta de Fildeș sau ivorienilor (1.), privitor la Coasta de Fildeș sau la ivorieni, originar din Coasta de Fildeș. (cf. fr. ivoirien, din Côte d' Ivoire, denum. fr. a statului) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z