Definita cuvantului lipcă
LÍPCĂ adv. (Reg.; în expr.) A sta (sau a ședea etc.) lipcă (undeva) = a sta undeva neclintit, a nu se mișca (dintr-un loc), stingherind pe cineva. A sta lipcă pe capul cuiva = a stărui mult pe lângă cineva. A se ține lipcă de cineva = a însoți pe cineva peste tot (stingherindu-l cu prezența sa). A umbla lipcă după ceva = a căuta să obțină ceva cu orice preț; a dori ceva foarte mult. – Din ucr. lypkyj „lipicios”.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lipcă
FRAPIÉRĂ s. f. vas special, cu gheață, pentru răcirea băuturilor. (< fr. frappière) Vezi definitia »
clásă (cláse), s. f. – Grup de obiecte, ființe, elemente etc. care au însușiri comune. Fr. classe.Der. (din fr.) clasa, vb.; clasic, adj.; clasicism, s. n.; clasifica, vb.; clasificator, s. m.; clasificație, s. f.; declasa, vb. Vezi definitia »
EXÉRGĂ s. f. mic spațiu gol pe o medalie, destinat a fi acoperit cu o inscripție. ◊ inscripție, dată etc., gravată pe o medalie. ♦ a pune în ~ (o idee, o frază etc.) = a pune în evidență. (< fr. exergue) Vezi definitia »
nărúmă, nărúme, s.f. (reg.) poliță (pentru vase). Vezi definitia »
MARCHÍZĂ s.f. I. Soție de marchiz. II. 1. Acoperiș mic, de obicei din sticlă, plasat deasupra intrării principale a unei case. 2. Mic vestibul cu pereții de sticlă la intrarea unor case. 3. Cabină de locomotivă. 4. Fotoliu stil Ludovic al XIV-lea, cu spătar larg și de înălțime redusă. [< fr. marquise]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z