Definita cuvantului algonkian
ALGONKIÁN, -Ă adj., s. n. (din) perioada a doua a precambrianului. (< fr. algonkien)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu algonkian
KANTIÁN, -Ă adj., s. m. f. (adept) al kantianismului. (< fr. kantien) Vezi definitia »
BUZDUGAN, Gheorghe (n. 1916, Sighișoara), inginer electromecanic român. Acad. (1990), prof. univ. la București. Lucrări în domeniul rezistenței materialelor și mecanicii. Studii tensiometrice privind rezistența elementelor metalice la hidrocentralele de pe Argeș și Lotru, Porțile de Fier I. Vezi definitia »
chiulhán (-ne), s. n. – Banchet, zaiafet, chef. – Var. chiolhan. Tc. külhan „cuptor de încălzit baia” (Șeineanu, II, 118; Lokotsch 1234). Semantismul rom. se explică prin obiceiul turcesc de a mînca în baie. – Der. chiulhangiu, s. m. (persoană care încălzește baia; chefliu, petrecăreț), din tc. külhanci; chiulhaniu (var. chiolhănos), adj. (fățarnic, viclean), din tc. külhani „persoană care încălzește baia”. Vezi definitia »
motântán, motântáni, s.m. (reg.) om de nimic, neghiob. Vezi definitia »
DAMIGEANÃ, s.f. 1. Recipient voluminos, cu gura strâmtã, fabricat din sticlã si îmbrãcat uneori într-o împletiturã de nuiele. Poate cuprinde un volum de 1,3,5,10,50,etc. litri de diverse bãuturi. Se folosește in special la pastrarea țuicii si vinului, sau a fructelor puse la macerat cu zahãr, pentru prepararea mai departe a vișinatei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z