Definita cuvantului alpiniadă
ALPINIÁDĂ s. f. competiție sportivă de alpinism. (< fr. alpiniade)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu alpiniadă
TÁBLĂ2, table, s. f. (Mai ales la pl.) Joc de noroc între două persoane, cu două zaruri și cu treizeci de puluri, care se mută de-a latul a douăzeci și patru de săgeți incrustate sau pictate pe fundul celor două compartimente ale unei cutii de lemn; partidă dintr-un astfel de joc. ◊ Expr. (Fam.) A face pe cineva o tablă = a juca cu cineva o partidă de table2. – Din ngr. távli. Vezi definitia »
BRASÁRDĂ, brasarde, s. f. (Franțuzism) Fâșie de pânză care se trece în jurul brațului, ca semn al unei anumite însărcinări. – Fr. brassard. Vezi definitia »
PARDOSEÁLĂ, pardoseli, s. f. Înveliș, strat de scânduri, de mozaic, de asfalt, de ciment etc., așezate pe planșeul unei încăperi sau al unui spațiu pe care se circulă. – Pardosi + suf. -eală. Vezi definitia »
seceríță, seceríțe, s.f. (reg.) secerătoare mică. Vezi definitia »
raćlă (rácle), s. f.1. Cutie, ladă. – 2. Sicriu, coșciug. – 3. Relicvariu. – 4. Copaie, covată. – 5. Pînză, parte de perete sau de gard. – Var. lacră. Bg. rakla, din sl. raka „mormînt” (Miklosich, Slaw. Elem., 42; Cihac, II, 303; Conev 68), cuvînt identic cu lat. arca, cf. sb., cr. raka „înmormîntare”, ceh. raka „sicriu,” rus. raka „relicvariu”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z