Definita cuvantului amauroză
AMAURÓZĂ s. f. slăbire sau pierdere completă a vederii ca urmare a atrofierii retinei ori a nervului optic. (< fr. amaurose)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu amauroză
GALACTOFORÍTĂ s.f. (Med.) Inflamație a canalelor galactofore. [< fr. galactophorite]. Vezi definitia »
PARACENTÉZĂ s. f. puncție într-o pungă de lichid sau puroi din corp. (< fr. paracentèse) Vezi definitia »
AMULÉTĂ, amulete, s. f. Mic obiect căruia vechi superstiții îi atribuie puterea magică de a aduce noroc; talisman. – Din fr. amulette. Vezi definitia »
NÓVĂ s. f. stea a cărei strălucire crește brusc, pentru a scădea apoi încet și adesea cu fluctuații. (< fr., lat. nova) Vezi definitia »
corlátă1, corláte, s.f. (reg.) 1. iesle. 2. îngrăditură sau colibă pentru vite. 3. împletitură de formă bombată care se așază pe car când se transportă snopi sau fân; loitre, șuiană. 4. poliță în jurul cuptorului pe care se țin vase de bucătărie și alte lucruri mărunte; prichici, rapt, tăpșan. 5. parapet, rampă, balustradă. 6. ramă pe care se întinde postavul ca să se usuce. 7. bancă, scaun. 8. scândură de gard; lăturoi, răzlog, țăpușă; gard făcut din aceste scânduri. 9. (la pl.) dependințele casei țărănești. 10. spalier pentru viță de vie. 11. (la pl.) lemnele pe care stă coșul casei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z