Definita cuvantului amentiflore
AMENTIFLÓRE s. f. pl. plante cu floarea un ament. (< germ. Amentifloren)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu amentiflore
SMÂRDOÁRE, smârdori, s. f. (Reg.) Ființă scârboasă și urâtă. – Smârd + suf. -oare. Vezi definitia »
RETRÁGERE, retrageri, s. f. Acțiunea de a (se) retrage și rezultatul ei. ◊ Retragere cu torțe = paradă sau manifestație făcută seara, cu făclii aprinse. ♦ Formă de acțiune de luptă constând în cedarea unei fâșii de teren pentru a scoate trupele proprii dintr-o situație nefavorabilă și în plasarea lor mai înapoi, pe o poziție mai avantajoasă. ♦ Locul unde se izolează cineva; refugiu. – V. retrage. Vezi definitia »
Distrugere a tesutului muschilor striati, antrenand eliberarea in sange a unui pigment muscular toxic, mioglobina. Cauzele pot fi numeroase, un traumatism important cu strivire (sindromul Bywaters) sau, mai rar, exercitiul muscular intens, crizele convulsive prelungite, electrocutarea, intreruperea circulatiei sangvine intr-un membru, etc. Aceasta boala se manifesta prin dureri ale muschilor atinsi si printr-o coloratie mai inchisa a urinelor. Mioglobina fiind eliminata prin rinichi, antreneazaa o insuficienta renala acuta. Tratamentul va fi cel al cauzei, iar in caz de insuficienta renala acuta, se va realiza un tratament prin dializa timp de cateva zile sau saptamani. Vezi definitia »
PRIMÍRE, primiri, s. f. Faptul de a primi. 1. Luare în posesiune a unui bun care ți-a fost oferit, dat, datorat. ◊ Loc. vb. A da (cuiva ceva) în primire = a preda, a încredința (cuiva ceva). A lua (ceva) în primire = a prelua (ceva); a recepționa. ◊ Expr. A lua (pe cineva) în primire = a) a lua (pe cineva) în grija sa, sub supravegherea sa (pentru a-l îndruma), a purta de grijă; b) (fam.) a certa pe cineva, a-i face reproșuri. 2. Acceptare, admitere a unui vizitator, a unui solicitator; modul de a-l întâmpina, de a-l trata. ◊ Loc. adj. De primire = a) (despre ore, zile) în care este permis accesul publicului într-un loc; b) (despre încăperi) destinat vizitatorilor, solicitatorilor. 3. Manifestare a unei anumite atitudini față de ceva. 4. Admitere a cuiva într-o întreprindere, într-o instituție, într-o organizație. – V. primi. Vezi definitia »
descarceráre s. f., g.-d. art. descarcerắrii; pl. descarcerắri Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z