Definita cuvantului aminoacid
AMINOACÍD s. m. substanță a materiei vii care se caracterizează prin prezența aceeași moleculă a unei funcții acide și a unei funcții bazice, în compoziția proteinelor. (< fr. aminoacide)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu aminoacid
MUGILÍD, mugilide, s. n. (La pl.) Familie de pești marini care au solzi și pe cap (Mugilidae); (și la sg.) pește din această familie. – Din fr. mugilidés. Vezi definitia »
SASANÍD, -Ă adj. Referitor la dinastia Sasanizilor din Iran. ◊ Arta sasanidă = arta dezvoltată în Iran în sec. III-VII, care se caracterizează prin monumentalitatea edificiilor și, în general, a multora dintre operele sale (statui, reliefuri rupestre), ca și prin reprezentarea unor scene de învestitură și de luptă, de vânătoare și de triumf, care preamărește puterea despotică a suveranilor. [Cf. fr. sassanide]. Vezi definitia »
JID, -izi s.m. Evreu -Din sl. zĩdŭ Vezi definitia »
raid, raiduri s. n. (tox.) stare de extremă oboseală a unui toxicoman după consumul de heroină sau hașiș. Vezi definitia »
GENOCÍD s.n. Exterminare intenționată a unei comunități naționale, etnice, rasiale sau religioase, constituind o crimă împotriva umanității. [Pl. -duri, -de. / cf. fr. génocide < gr. genos – neam, lat. caedere – a ucide]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z