Definita cuvantului amonizare
AMONIZÁRE s. f. transformare a azotului organic în azot amonical. (după fr. ammonisation)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu amonizare
ECARISÁRE s.f. Acțiunea de a ecarisa; ecarisaj. ♦ Tăiere a buștenilor în piese de lemn prismatice. [< ecarisa]. Vezi definitia »
SERICITIZÁRE, sericitizări, s. f. Fenomen geologic de retransformare a feldspaților în sericit. – După fr. séricitisation. Vezi definitia »
hetaire, s.f Din fr hetaire. Nume dat curtezanelor din Grecia antică. Vezi definitia »
ACUMULÁRE, acumulări, s. f. Acțiunea de a acumula și rezultatul ei. ◊ Acumulare primitivă = acumulare care constituie punctul de plecare al modului de producție capitalist și care constă în deposedarea prin violență a micilor producători de mijloacele de producție, acțiuni de jaf și de prădare a coloniilor, războaie etc. Acumulare capitalistă (sau a capitalului) = retransformare a plusvalorii în capital. Acumulare socialistă = partea din venitul național net formată din mijloace de producție și de consum și destinată lărgirii producției, creării de rezerve materiale și sporirii fondurilor social-culturale neproductive. Vezi definitia »
BUNAVESTÍRE s. f. Numele unei sărbători religioase creștine (25 martie). – Din bună + vestire (după v. sl. blagovĕstenije). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z