Definita cuvantului antiglobulină
ANTIGLOBULÍNĂ s. f. anticorp specific pentru serumglobulină; antiser conținând astfel de aticorpi. (< fr. antiglobuline)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu antiglobulină
năvấlcă s.f. (reg.) cantitate de fân, de paie care se taie dintr-o singură tragere de coasă sau care se ia o dată cu furca; pală. Vezi definitia »
REZISTÉNȚĂ s. f. I. 1. proprietate a unui material de a rezista forțelor (solicitărilor) exterioare care tind să-l deformeze sau să-l rupă. ♦ ă materialelor = disciplină care studiază stările de tensiune și de deformație ale corpurilor solide sub acțiunea forțelor exterioare. ◊ forță care se opune efectului unei alte forțe. 2. obișnuință a microbilor cu medicamentul administrat, datorită abuzului de antibiotice. 3. forță opusă de un conductor la trecerea curentului electric prin el. 4. rezistor. 5. putere de a rezista la o boală, la oboseală etc. II. împotrivire, opoziție; (spec.) respingere a atacurilor inamicului. ◊ piedică, obstacol, greutate. ◊ mișcare a patrioților care, în țările ocupate de dușmani au luptat împotriva cotropitorilor și a politicii de colaborare cu aceștia; formă de luptă împotriva regimului totalitar comunist. (< it. resistenza, fr. résistance) Vezi definitia »
DRĂCOÁICĂ, drăcoaice, s. f. 1. Ființă imaginară de sex feminin, considerată (ca și dracul) drept întruchipare a spiritului rău. 2. Fig. Femeie sau fată rea, plină de păcate, crudă; (în special) fată sau femeie tânără, vioaie, isteață, ispititoare, care se ține de pozne; diavoliță. – Drac + suf. -oaică. Vezi definitia »
BOCEÁLĂ, boceli, s. f. Faptul de a (se) boci; tânguire. Vezi definitia »
sdélcă (-ci), s. f. – Contract, act de vînzare-cumpărare. – Var. zdelcă. Rus. sdelka. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z