Definita cuvantului cop
COP, copuri, s. n. (Reg.) Măsură de capacitate de aproape un litru. ♦ Cană, vas având această capacitate. ♦ Conținutul unei astfel de căni. – Din rus. kop.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cop
FILIGRANOSCÓP s. n. 1. baie mică de sticlă sau de ceramică în care se umezește în neofalină o marcă poștală pentru a putea studia filigranul cu ochiul liber. 2. dispozitiv optic cu filtre colorate pentru identificarea filigranelor. (< fr. filigranoscope) Vezi definitia »
OSTEOTRÓP, -Ă adj. (despre substanțe) care se fixează de preferință pe țesutul osos. (< fr. ostéotrope) Vezi definitia »
LIMFOTRÓP, -Ă adj. (Despre virusuri) Care are afinitate pentru țesutul limfatic. [< fr. lymphotrope, cf. lat. lympha – apă, tropein – a întoarce]. Vezi definitia »
EPISCÓP2, episcoape, s. n. Aparat care servește la proiecția figurilor de pe cărți, de pe fotografii sau de pe alte obiecte netransparente. ♦ Dispozitiv optic folosit la tancuri, care permite cercetarea câmpului prin ferestrele de observare. – Din germ. Episkop. Vezi definitia »
RECTOSCÓP, rectoscoape, s. n. (Med.) Endoscop special pentru examenul optic al rectului. – Din fr. rectoscope. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z