Definita cuvantului biruit
BIRUÍT, -Ă, biruiți, -te, adj. Bătut în luptă, întrecut într-o competiție, învins, înfrânt. ♦ Fig. Stăpânit de un sentiment puternic, de o patimă etc. – V. birui.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu biruit
ovilít, ovilítă, ovilíți, ovilíte, adj. (înv.) sărac, sărman. Vezi definitia »
TACLI'T Taclite Cingatoare de stofa vargata ce se laga peste mijloc sau la cap, turceste: „Dascalul Chiosea, batran cu antereu de calemberiu, la cap cu cauc de ~ vargat cu cearsaf alb se plimba pe dinnaintea baietilor”. ..„ciocoii.. incinsi cu ~ asezate astfel incat le acoperea pantecelesi o parte din piept” Nicolaie Filimon „Ciocoii vechi si noi” sursa Dictionar enciclopedic ilustrat „Cartea Romaneasca” Candrea Adamescu Vezi definitia »
ECTOPARAZÍT, -Ă, ectoparaziți, -te, adj., s. f. 1. Adj. (Și substantivat) Care trăiește ca parazit pe suprafața corpului omului și al animalelor. 2. S. f. Ciupercă parazită al cărei miceliu se dezvoltă la suprafața organelor atacate. – Din fr. ectoparasite. Vezi definitia »
CODINÍT s. n. Tundere a lânii din jurul ugerului și de pe coada oii la fătare și în perioada alăptării. – De la codină. Vezi definitia »
SPOROFÍT s. m. organism vegetal din oul fecundat, care, la maturitate, poartă spori. (< fr. sporophyte) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z