Definita cuvantului apologiza
APOLOGIZÁ vb. tr. a lăuda excesiv; a face apologia (cuiva sau a ceva). (< it. apologizzare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu apologiza
NATURALIZÁ vb. I. tr. 1. A acorda unui străin drepturile de cetățean al statului în care locuiește; a încetățeni. ♦ tr., refl. A da sau a obține dreptul de cetățean al unui stat prin naturalizare. 2. (Despre plante și animale) A aclimatiza. 3. (Despre idei, obiceiuri, expresii) A adopta, a introduce. [Cf. fr. naturaliser]. Vezi definitia »
SERTIZÁ vb. I. tr. A reduce secțiunea la capătul unei piese tubulare prin deformarea plastică a pereților ei. ♦ A fixa proiectilul în tubul cartușului. ♦ A fixa o piatră prețioasă într-o montură. [Cf. fr. sertir]. Vezi definitia »
DENUCLEARIZÁ vb. I. tr. A interzice, pe baza unui tratat internațional, producerea, stocarea, instalarea, experimentarea și folosirea armelor nucleare, într-un spațiu, teritoriu, într-o zonă, țară sau într-un grup de țări. [Pron. -le-a-, p.i. -zez. / cf. it. denuclearizzare]. Vezi definitia »
MARTIRIZÁ, martirizez, vb. I. Tranz. A supune pe cineva la un martiriu; p. gener. a chinui, a maltrata, a tortura, a schingiui. – Din fr. martyriser. Vezi definitia »
FRIZÁ2, vb. I. Tranz. A fi pe punctul de a atinge ridicolul, nebunia etc. – Din fr. friser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z