Definita cuvantului coproprietate
COPROPRIETÁTE, coproprietăți, s. f. Stăpânire în comun de către mai multe persoane a unui bun neîmpărțit. [Pr.: -pri-e-] – Din fr. copropriété.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu coproprietate
ANXIETÁTE s. f. Stare de neliniște, de așteptare încordată, însoțită de palpitații, jenă în respirație etc., întâlnită în unele boli de nervi. [Pr.: -xi-e-] – Din fr. anxiété, lat. anxietas, -atis. Vezi definitia »
VEROSIMILITÁTE s.f. Faptul, însușirea de a fi verosimil; verosimilitudine. [< it. verisimilità]. Vezi definitia »
NEREGULARITÁTE, neregularități, s. f. Abatere de la normă, de la forma obișnuită; deviere. ♦ (Concr.) Lucru neregulat, parte neregulată a unui lucru. ♦ Accident de teren. – Ne- + regularitate (după fr. irrégularité). Vezi definitia »
POLARITÁTE s.f. 1. Proprietate a unui corp sau a unei părți dintr-un corp de a avea în două puncte ale sale sarcini electrice sau magnetice de nume diferite. ♦ (Fil.) Formă a contradicției în care laturile contrare se exclud și totodată se condiționează reciproc. 2. (Biol.) Calitate a unui organism vegetal sau animal de a prezenta două extremități cu înfățișare și funcțiuni diferite. [Cf. fr. polarité]. Vezi definitia »
NECESARMÉNTE adv. în mod necesar; inevitabil. (< fr. nécessairement) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z