Definita cuvantului artefice
ARTEFÍCE s. m. (rar) 1. meșter; meșteșugar, muncitor. ◊ artist. 2. (fig.) om dibaci, îndemânatic, iscusit. (< it. artefice)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu artefice
IMÓNDICE s. n. pl. murdărie, impurități; gunoaie. (< fr. immondices) Vezi definitia »
PRODÚCE, prodúc, vb. III. 1. Tranz. A realiza prin muncă bunuri materiale, valori științifice sau artistice, a crea ceva (printr-o activitate oarecare); p. restr. a fabrica. 2. Tranz. (Folosit și absol.; despre pământ, plante etc.) A da roade. 3. Tranz. A realiza un profit, un venit. 4. Tranz. A fi cauza, mobilul a ceva; a da naștere; a provoca. 5. Refl. (Despre evenimente, acțiuni etc.; la pers. 3) A se înfăptui, a se realiza, a avea loc; a se întâmpla, a se petrece. 6. Refl. A se prezenta în fața spectatorilor cu un program artistic. 7. Tranz. (Livr.) A arăta, a prezenta (ca dovadă). – Din lat. producere. Vezi definitia »
VÍBICE s. f. pl. pete liniare ale pielii; hematoame superficiale, vânătăi. (< fr., lat. vibices) Vezi definitia »
NOVÍCE s.m. și f. 1. Persoană intrată de curând într-o mănăstire spre a se călugări. 2. Începător neexperimentat (într-o profesiune, într-un meșteșug etc.). [Cf. fr. novice, it. novizio, lat. novicius]. Vezi definitia »
REINTRODÚCE, reintrodúc, vb. III. Tranz. A introduce ceva din nou, a face să intre din nou. – Re1- + introduce. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z