Definita cuvantului artificiozitate
ARTIFICIOZITÁTE s. f. caracter artificios. (< artificios + -itate)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu artificiozitate
SIFONOFÍTE s. f. pl. plante care au numai flori tubuloase în antodiu. (< fr. siphonophytes) Vezi definitia »
Toate plantele cu nucleu individualizat au fost numite: Vezi definitia »
SENSIBILITÁTE s.f. 1. Facultate a organismelor vii de a simți, de a percepe prin simțuri tot ceea ce vine din afară; simțire. 2. Însușirea de a fi foarte simțitor; afectivitate, emotivitate accentuată. ♦ Receptivitate artistică. ♦ Predispoziție a organismelor la diferite boli. 3. Însușire a unui instrument sau a unui aparat de a indica cele mai mici valori, deosebiri, diferențe. 4. (Chim.) Mărime a concentrației unei soluții la substanța de analizat, care produce, în timpul unei reacții de recunoaștere, un efect la pragul perceperii senzoriale. 5. Viteza cu care reacționează o emulsie fotosensibilă pentru a se obține o anumită înnegrire a argintului în funcție de cantitatea de lumină recepționată. [Cf. fr. sensibilité, lat. sensibilitas]. Vezi definitia »
LUMINOZITÁTE s. f. 1. însușire a unui corp, a unui loc etc. de a fi luminos. ◊ proprietate a unui sistem optic de a transmite lumina pe care o primește. ◊ strălucire a stelelor, energia radiantă emisă de acestea în unitatea de timp. 2. (fig.) seninătate, optimism. (< fr. luminosité) Vezi definitia »
COMPACITÁTE s. f. raportul dintre greutatea volumetrică și cea specifică a unui material granular sau poros. (< fr. compacité) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z