Definita cuvantului asemie
ASEMÍE s. f. tulburare a limbajului mimic, incapacitate de a folosi semnele pentru înțelegerea și exprimarea ideilor. (< fr. asémie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu asemie
SERVODIRÉCȚIE s. f. dispozitiv de manevră a direcției pe autovehicule, care micșorează efortul conducătorului. (< fr. servodirection) Vezi definitia »
AGITÁȚIE s.f. 1. Mișcare prelungită (în sensuri diferite); clătinare, fluturare. 2. Stare de neliniște, de tulburare, de enervare. 3. Mijloc de mobilizare a maselor și de atragere a lor la realizarea unor scopuri revolutionare, progresiste sau reacționare, retrograde, și obiective imediate, exprimate și difuzate cu ajutorul unor variate forme de influențare politică. ◊ Punct de agitație = centru în care un grup de agitatori duc muncă de lămurire cu cetățenii în unele probleme de actualitate. [Var. agitațiune s.f. / cf. lat. agitatio, rus. agitațiia, fr. agitation]. Vezi definitia »
ENTEROPATÍE, enteropatii, s. f. Boală a intestinelor. – Din fr. entéropathie. Vezi definitia »
SPECTROMETRÍE s.f. (Fiz.) Tehnică de măsurare a liniilor spectrelor și a lungimilor lor de undă. ♦ Comparare a intensităților luminoase a două radiații monocromatice. [Gen. -iei. / < fr. spectrométrie]. Vezi definitia »
FRITILÁRIE s. f. plantă din familia liliacee, varietate de lalea. (< fr. fritilliaire, lat. fritillaria) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z