Definita cuvantului aspira
ASPIRÁ vb. I. tr. 1. a trage aer în plămâni; a inspira. 2. (despre o pompă) a absorbi (un fluid, praful etc.) 3. a pronunța un sunet, întovărășindu-l de un sunet laringal. II. intr. (fig.) a năzui, a tinde (spre). (< fr. aspirer, lat. adspirare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu aspira
RECALIBRÁ vb. I. tr. A calibra din nou (o piesă, o țeavă de armă etc.). [< fr. recalibrer]. Vezi definitia »
acciaccatura, cuv.it. acciaccatura, strivire, – notă de ornament specială întrebuințată în secolul 17 și 18 în muzica instrumentelor cu claviatură și care constă într-o foarte scurtă secundă inferioară ce sună împreună cu tonul principal; în cazul arpegiului, acciaccatura este un fel de apogiatură și este notată în locul notei (secundei superioare) care lipsește. (Dicționar de termeni muzicali, coordonator Zeno Vancea, Editura științifică și enciclopedică; București, 1984, pag.14). Vezi definitia »
VIBRÁ, vibrez, vb. I. Intranz. 1. (Despre corpuri sau medii) A se mișca oscilatoriu și periodic în jurul poziției sale de echilibru; a avea vibrații; a tremura, a trepida; p. ext. a produce sunete. ♦ (Despre sunete) A răsuna. ♦ (Despre voce) A avea o sonoritate tremurătoare, a exprima o emoție puternică prin tremuratul sunetelor pe care le articulează. 2. Fig. A pâlpâi. 3. Fig. (Despre oameni) A fi emoționat puternic, a fremăta, a palpita (sub impresia unei emoții). – Din fr. vibrer, lat. vibrare. Vezi definitia »
REVIGORÁ vb. tr. a reda vigoarea; a înviora. (< fr. revigorer) Vezi definitia »
CONCURÁ vb. I. 1. intr. A participa la o competiție, la un concurs. 2. intr. A tinde spre același rezultat. 3. intr., refl., tr. A(-și) face concurență în comerț. [P.i., 3,6 -ură, -ează. / < lat. concurrere, cf. fr. concourir, concurrencer]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z