Definita cuvantului aspirant
ASPIRÁNT, -Ă s. m. f. 1. cel care tinde, năzuiește la ceva. ◊ doctorand. ◊ (în unele țări) primul grad de ofițer în marina militară; tânăr ambarcat supranumerar pe o navă civilă în vederea efectuării practicii pentru obținerea gradului de ofițer stagiar. 2. arbore de cea mai bună calitate, selecționat dintre candidații (2) unui arboret. (< fr., rus. aspirant)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu aspirant
DISTONÁNT, -Ă, distonanți, -te, adj. Care distonează; strident; fals. – Distona + suf. -ant. Vezi definitia »
sunt întotdeauna cu titlu oneros. 2. Contracte cu titlu oneros si cu titlu gratuit. În contractele cu titlu oneros fiecare din părți urmăreste un interes material, stipulând primirea unei anumite prestații în schimbul aceleia pe care o face, urmărind deci realizarea unui folos patrimonial. În contractele cu titlu gratuit numai o singură parte procură celeilalte un folos patrimonial, fără a urmări realizarea unei contraprestaŃii echivalente.(manual Drept Civil) Vezi definitia »
GRAFOMÁNT, -Ă adj., s.m. și f. Specialist în grafomanție; de grafomanție. [Cf. it. grafomante]. Vezi definitia »
REDUNDÁNT, -Ă, redundanți, -te, adj. Care se referă la redundanță, care prezintă redundanță. [Var.: redondánt, -a adj.] – Din engl. redundant, fr. redondant. Vezi definitia »
ANALGEZÍANT, -Ă, analgezianți, -te, adj. (Rar) Analgezic.[Pr.: -zi-ant] – Din fr. analgésiant. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z