Definita cuvantului asteniza
ASTENIZÁ vb. tr., refl. a (se) îmbolnăvi de astenie. (< astenie + -iza)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu asteniza
GALVANIZÁ, galvanizez, vb. I. Tranz. 1. A acoperi o piesă metalică cu un strat subțire de zinc, prin cufundare într-o baie de zinc topit, spre a o face mai rezistentă la coroziune; p. gener. a acoperi o piesă metalică cu un strat subțire din alt metal, depus prin electroliză. 2. (Fiziol.) A excita un țesut sau un organ al corpului printr-un curent electric continuu, în scopuri terapeutice sau experimentale. ♦ Fig. A însufleți, a stimula pe cineva. – Din fr. galvaniser. Vezi definitia »
CURARIZÁ vb. I. tr. (Med.) A aplica unei persoane operația de curarizare. [< fr. curariser]. Vezi definitia »
FEDERALIZÁ, pers. 3 federalizează, vb. I. Refl. (Despre state) A se constitui într-o federație. – Din fr. fédéraliser. Vezi definitia »
DRAMATIZÁ vb. tr. 1. a adapta o lucrare literară epică condițiilor reprezentării scenice. 2. a face ca ceva să devină impresionant. ◊ (ir.) a lua în tragic, a da prea multă importanță unui eveniment. (< fr. dramatiser) Vezi definitia »
analiza unui domeniu de activitate din punctul de vedere al tendintelor de dezvoltare tehnologica. Activitatea de prognoza tehnologica se poate efectua la nivel national, european sau international Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z