Definita cuvantului astrolatrie
ASTROLATRÍE s. f. (în vechile religii) închinare la stele. (< fr. astrolâtrie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu astrolatrie
MIATROFÍE s.f. Atrofie musculară; amiotrofie. [Gen. -iei. / < fr. myatrophie]. Vezi definitia »
OTORINOLARINGOLOGÍE s. f. ramură a medicinei care studiază anatomia, fiziologia și patologia urechii, nasului și laringelui. (< fr. oto-rhino- laryngologie) Vezi definitia »
GLICORAHÍE s. f. prezența (normală) a glucozei în lichidul cefalorahidian. (< fr. glycorachie) Vezi definitia »
feríe (feríi), s. f.1. Măsură de capacitate, folosită în Trans., pentru băuturi alcoolice, în valoare de aproximativ 10 litri. – 2. (Înv.) Taxă pe care o plătea trezoreriei (sec. XV-XVII) partea care cîștiga un proces, pentru a transforma decizia unui tribunal în sentință definitivă, sau, dimpotrivă, partea care pierdea, pentru a deschide o nouă acțiune. – Var. herie, ferîie, herîie. Cu primul său sens, este fără îndoială mag. ferő „măsură de capacitate” (Drăganu, Dacor., V, 354-58). Nu este sigur, deși pare probabil, ca al doilea sens să aibă aceeși bază. Ar putea fi de asemenea pus în legătură cu pol. feruje, de la ferowač „a pronunța sentința” (Bogrea, Anuarul Instit. Cluj, II, 350), sau cu tc. vereje, dat. de la vera „acord” (Bogrea, Arhiva, I, 631; cf. M. Emerit, Revista istorică, X, 31, care pleacă de la tc. uhrie). Pentru instituție, cf. G. D. Longinescu, Feria, în Balcania, II, (1939), p. 199-318. Vezi definitia »
PNEUMOTAHOGRAFÍE s.f. (Med.) Înregistrare a frecvenței și amplitudinii respirației în funcție de timp. [Gen. -iei. / < fr. pneumotachographie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z