Definita cuvantului audioprotector
AUDIOPROTECTÓR s. n. dispozitiv care protejează urechile de zgomote. (< it. audioprotettore)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu audioprotector
FORMATÓR, -OÁRE I. s. m. f. 1. muncitor care confecționează forme de turnătorie; formar. 2. educator însărcinat cu formarea profesională. II. s. n. 1. aparat de laborator pentru formarea foilor de pastă de hârtie sau de semifabricate fibroase, pe baza cercetării cărora se determină caracteristicile fizico-chimice ale acestora. 2. (inform.) program care realizează conversia de format a datelor. (< fr. formateur, engl. formatter) Vezi definitia »
AMATÓR, -OÁRE s.m. și f. 1. Cel care manifestă o plăcere deosebită, o predilecție pentru ceva. 2. Cel căruia îi place o artă, un sport, o meserie etc., de care se ocupă pentru propria sa plăcere, fără a o exercita ca profesionist. V. diletant. [Cf. fr. amateur, lat. amator]. Vezi definitia »
ALTERNIFLÓR, -Ă adj. (Despre plante) Cu flori alterne. [< fr. alterniflore]. Vezi definitia »
DESCIFRATÓR s. n. aparat pentru ascultarea unor porțiuni dintr-o fonogramă. ◊ decodificator de adrese. (< rus. descifrator) Vezi definitia »
mor interj. – Imită vocea ursului. Creație expresivă, cf. mîr, hor, sforăi.Der. morăi, vb. (despre urși și alte animale, a scoate sunete caracteristice); morăit, s. n. (mîrîit); mormăi, vb. (a face ca ursul; a mîrîi, a bombăni, a bodogăni), pe bază de repetiție (der. din sb. mèrmljati, Cihac, II, 203, sau din bg. mormorjă, Conev 96, este suspectă); mornăi, vb. (a bombăni), prin disimilare (Pușcariu, Dacor., I, 95); mormăială, s. f. (mormăit; bombănit); mormăit, s. n. (acțiunea de a mormăi); mormăitor, adj. (care mormăie). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z