Definita cuvantului aurifer
AURIFÉR, -Ă adj. (despre terenuri, roci, râuri) care conține aur. (< fr. aurifère, lat. aurifer)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu aurifer
MAGAZINÉR s.m. Responsabil, șef al unei magazii (într-o întreprindere, într-un depozit etc.). [Var. magazioner s.m. / < fr. magasinier]. Vezi definitia »
CAROSIÉR, -Ă I. adj. (despre cai; și s. m.) cu mersul elegant, pentru vehicule de lux. II. s. m. fabricant, reparator de caroserii. (< fr. carrossier) Vezi definitia »
PARTENÉR, -Ă, parteneri, -e, s. m. și f. Fiecare dintre participanții la o competiție sportivă, la un joc etc., considerat în raport cu ceilalți participanți. ♦ Fiecare dintre persoanele care formează împreună un cuplu, un grup, o societate, o asociație etc., considerată în raport cu celelalte persoane din cuplu, grup etc. ♦ Cel care interpretează pe scenă, în film etc., împreună cu altul, un număr de program, o scenă dintr-o piesă etc., considerat în raport cu celălalt interpret. – Din fr. partenaire. Vezi definitia »
PETROLIÉR, -Ă, petroliere, adj. (Despre produse) Care ține de petrol (1), care provine din petrol; (despre ramuri industriale, instalații, procese tehnologice etc.) care extrage sau prelucrează petrolul (1), privitor la extragerea și la prelucrarea petrolului. ◊ Tren (sau vas, tanc) petrolier (și substantivat, n.) = tren (sau vas, tanc) care servește la transportat petrol. – [Pr.: -li-er] – Din fr. pétrolier. Vezi definitia »
BARBIFÉR, -Ă adj. (despre plante) prevăzut cu un smoc de peri lungi. (< fr. barbifère) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z