Definita cuvantului aurocor
AUROCÓR, -Ă adj., s. f. (plantă) ale cărei semințe se răspândesc pe baza greutății proprii. (< fr. aurochore)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu aurocor
CASA ȘCOALELOR, instituție pendinte de Ministerul Instrucțiunii, înființată în 1896 pentru construirea de școli primare și dotarea lor. În anul școlar 1909/1910 au luat ființă Biblioteca și Muzeul C.Ș., primul muzeu pedagogic din România. Editura C.Ș. fundată în 1908, a scos „Biblioteca pentru popularizarea științei”, cu concursul lui G. Țițeica, I. Simionescu, Iuliu Moisil, dr. C. Istrati ș.a., și „Biblioteca pentru popor”, condusă de M. Sadoveanu, cu colaborarea lui G. Coșbuc, G. Popa-Lisseanu, Gh. Dima ș.a. C.Ș. a funcționat pînă în 1948. Vezi definitia »
PNEUMATOFÓR s.m. 1. Rădăcină metamorfozată aeriană cu rol în respirație, prezentă la unele plante superioare care cresc în regiunile mlăștinoase. 2. Veziculă plină cu aer pe talul unor plante inferioare, care ajută la plutire sau la menținerea în poziție verticală. [< fr. pneumatophore, cf. gr. pneuma – aer, pherein – a purta]. Vezi definitia »
STILIZATÓR, -OÁRE s.m. și f. Cel care stilizează un text. ♦ (Depr.) Scriitor lipsit de originalitate. [< stiliza + -tor]. Vezi definitia »
DIVULGATÓR, -OÁRE s. m. f. cel care divulgă. (< fr. divulgateur, lat. divulgator) Vezi definitia »
CATALIZÓR s.m. Catalizator. [< fr. catalyseur]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z