Definita cuvantului localiza
LOCALIZÁ, localizez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) limita, a (se) restrânge la un anumit spațiu, la un anumit loc. ♦ Tranz. A determina în spațiu sau în timp un fapt, o acțiune etc. 2. Tranz. (Cu privire la opere literare) A da un caracter local, a adapta la condițiile specifice, istorice, sociale etc. ale unei epoci, ale unei regiuni etc. – Din fr. localiser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu localiza
DEVALORIZÁ vb. tr., refl. (despre bani) a(-și) reduce valoarea; a (se) deprecia. (< fr. dévaloriser) Vezi definitia »
PARAFRAZÁ, parafrazez, vb. I. Tranz. A expune, a reda printr-o parafrază (1); a perifraza. – Din fr. paraphraser. Vezi definitia »
DEETANIZÁ/DEETANÁ vb. tr. a separa etanul conținut într-un produs petrolier. (după fr. déséthaniser) Vezi definitia »
DIGITALIZÁ vb. tr. 1. a administra digitalină unui bolnav cardiac. 2. a manevra cu degetele o aparatură electronică sau de control. 3. (inform.) a coda numeric o informație. (< fr. digitaliser) Vezi definitia »
CANALIZÁ vb. I. tr. 1. A îndrepta (o parte dintre) apele unui râu pe o albie artificială, destinată navigației, irigării etc. 2. (Fig.) A îndrepta ceva într-un anumit sens, în vederea unui scop anumit. 3. A înzestra (un oraș, o construcție etc.) cu canale de scurgere pentru evacuarea apelor uzate. [< fr. canaliser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z