Definita cuvantului autoritate
AUTORITÁTE s. f. 1. putere, drept de a comanda, de a da dispoziții, de a impune ascultare. 2. organ al puterii de stat competent să ia măsuri și să emită dispoziții. ◊ reprezentant al acestei puteri. 3. influență, ascendent, prestigiu. ◊ cel care se bucură de această influență, de acest prestigiu; somitate. (< fr. autorité, lat. auctoritas)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu autoritate
târșéte s.n. (reg.) pădure tânără și deasă. Vezi definitia »
GRANULOZITÁTE s.f. Felul de alcătuire a unui material mineral granular privit din punctul de vedere al mărimii granulelor din care este format. [Cf. fr. granulosité]. Vezi definitia »
RELATIVITÁTE s.f. 1. Însușirea a ceea ce este relativ; relativism. 2. Proprietate a mărimilor fizice de a depinde de condițiile concrete în care se efectuează măsurarea lor sau de sistemul de referință la care sunt raportate. ♦ Teoria relativității = teorie formulată de Einstein, potrivit căreia legile fenomenelor fizice sunt valabile cu o precizie cu atât mai mică cu cât vitezele corpurilor sunt mai mari comparabile cu viteza de propagare a luminii în vid. [Cf. fr. relativité]. Vezi definitia »
PERMEABILITÁTE s. f. proprietate a unei membrane, a unui material de a fi permeabil. ♦ ~ (magnetică) = mărime a materialelor magnetice, egală cu raportul dintre inducția magnetică și intensitatea câmpului magnetic. (< fr. perméabilité) Vezi definitia »
EXSANGUITÁTE s. f. însușirea de a fi exsanguu. (< exsanguu + -itate) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z