Definita cuvantului badinaj
BADINÁJ s. n. glumă, șagă. (< fr. badinage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu badinaj
MIRÁJ s. n. 1. fenomen optic datorat refracției luminii, care face uneori ca imaginea unor lucruri depărtate și ascunse dincolo de orizont să apară mai apropiată și răsturnată. 2. (fig.) iluzie. 3. lucru atrăgător; farmec, atracție. 4. examinare a ouălor supuse incubației cu ajutorul ovoscopului. (< fr. mirage) Vezi definitia »
GARÁJ s.n. 1. Loc de adăpostire pentru autovehicule. 2. Linie de garaj = linie de legătură între un depozit de încărcare și de descărcare a vagoanelor și liniile pe care circulă trenurile. [< fr. garage]. Vezi definitia »
ANTONOMÁJ s. n. distrugere a gărgărițelor florilor de măr. (< fr. anthonomage) Vezi definitia »
RODÁJ s.n. 1. Folosire a unui motor la turații și la sarcini crescânde pentru a se obține o ajustare și o rectificare cât mai bună a pieselor; perioadă în care un motor funcționează în felul acesta. 2. Faptul de a roda (2); rodare. [< fr. rodage]. Vezi definitia »
VERNISÁJ, vernisaje, s. n. 1. Faptul de a vernisa1. 2. Deschidere oficială, inaugurare a unei expoziții de artă (în special de pictură). [Var.: vemiságiu s. n.] – Din fr. vernissage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z