Definita cuvantului bananier
BANANIÉR, -Ă I. adj. referitor la banane, care conține banane. II. s. m. plantă tropicală arborescentă, cu tulpina subțire și înaltă, cu frunze late și alungite, în buchet în vârful tulpinii și cu fructe în ciorchine; banan. III. s. n. cargou amenajat pentru transportul bananelor. (< it. bananier)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu bananier
ETRIÉR, etriere, s. n. 1. Parte componentă a sistemului de frânare pe disc al bicicletelor. Este componenta în care sunt montate plăcutele de frână. Prezintă elementul de legătură dintre maneta de frână și discul de frână. Vezi definitia »
GROSIÉR, -Ă, grosieri, -e, adj. (Livr.) Care este lipsit de finețe; care este făcut fără grijă, fără finețe. ♦ Fig. Care este lipsit de educație, de cultură, de bune maniere. [Pr.: -si-er] – Din fr. grossier. Vezi definitia »
KIEFER CHÍ-FER/ s. n. (sport) tip de întoarcere în natație. (< engl., fr. kiefer) Vezi definitia »
HOTELIÉR, -Ă s.m. și f. Proprietar al unui hotel. // adj. În legătură cu hotelurile. [Pron. -li-er, var. otelier s.m.f., adj. / < fr. hĂ?telier]. Vezi definitia »
LACTIFÉR, -Ă adj. Care poartă laptele; galactofor. [< fr. lactifère, cf. lat. lac – lapte, ferre – a purta]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z