Definita cuvantului bananier
BANANIÉR, -Ă I. adj. referitor la banane, care conține banane. II. s. m. plantă tropicală arborescentă, cu tulpina subțire și înaltă, cu frunze late și alungite, în buchet în vârful tulpinii și cu fructe în ciorchine; banan. III. s. n. cargou amenajat pentru transportul bananelor. (< it. bananier)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu bananier
PĂLĂRIÉR, pălărieri, s. m. Persoană care confecționează, repară, curăță sau vinde pălării. [Pr.: -ri-er] – Pălărie + suf. -er. Vezi definitia »
MINICOMPÚTER s.n. Computer miniaturizat. [Cf. engl. mini-computer]. Vezi definitia »
LÁSER s. n. generator și amplificator de radiații, foarte intense și înguste, cu mare directivitate, având utilizări în domenii foarte diferite. (< engl., fr. laser) Vezi definitia »
PARFUMIÉR, parfumieri, s. m. Persoană care vinde parfumuri (2) sau produse de parfumerie ori care lucrează la producerea parfumurilor. [Pr.: -mi-er] – Din parfum. Vezi definitia »
RECEPȚIONÉR, -Ă, recepționeri, -e, s. m. și f. Persoană care are însărcinarea de a recepționa o lucrare, un material etc.. ♦ Persoană care are misiunea de a primi obiectele expediate (prin poștă). [Pr.: -ți-o-] – Din fr. réceptionnaire. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z