Definita cuvantului baraj
BARÁJ s. n. 1. construcție hidrotehnică așezată transversal pe cursul unei ape curgătoare pentru a ridica nivelul apei sau a-i regulariza cursul; stăvilar, zăgaz. 2. lucrare provizorie pentru a împiedica pătrunderea apei într-o zonă de lucru, a opri circulația rutieră etc. 3. piedică; barieră. 4. lucrare de fortificație care împiedică înaintarea inamicului pe anumite direcții. 5. foc intens de artilerie sau de arme automate ca să oprească atacul inamicului. 6. întrecere suplimentară pentru promovarea mai multor echipe sportive sau concurenți aflați la egalitate ori pentru stabilirea ordinii lor într-un clasament. 7. (med.) tulburare ideomotorie caracterizată printr-un blocaj în șirul ideilor, în exprimarea lor. (< fr. barrage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu baraj
DUBLÁJ, dublaje, s. n. Faptul de a dubla; (în special) înregistrare a dialogului sau a cântecului vocal dintr-un film de către o altă persoană decât titularul rolului respectiv și cu maximum de sincronizare; înlocuire a dialogului din coloana sonoră originală a unui film cu o versiune tradusă oral. – Din fr. doublage. Vezi definitia »
SUPERALIÁJ s. n. aliaj refractar complex care prezintă rezistență la temperaturi mai mari de 800șC. (< fr. superalliage) Vezi definitia »
COLPORTÁJ, colportaje, s. n. 1. Răspândire, distribuire (a cărților, a presei). ◊ Carte de colportaj = carte cu preț redus, ilustrată, tipărită în tiraje mari, tratând sumar, la nivel de popularizare, teme foarte variate. 2. (Înv.) Comerț ambulant. – Din fr. colportage. Vezi definitia »
RABOTÁJ s.n. Rabotare. ◊ Rabotaj glaciar = acțiunea de netezire și de șlefuire efectuată de către ghețari. [< fr. rabotage]. Vezi definitia »
ACUPLÁJ s.n. Cuplaj. ♦ Dispozitiv care realizează legătura între organele de acționare ale unei mașini, făcând să se transmită mișcarea de la o piesă la alta. [< fr. accouplage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z