Definita cuvantului batardou
BATARDÓU s. n. construcție provizorie, dig din lemn, oțel sau beton pentru împiedicarea pătrunderii apei într-o zonă de lucru. (< fr. batardeau)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu batardou
GHETÓU s.n. Cartier unde erau siliți să locuiască evreii. [Var. gheto s.n. / < it., fr. ghetto, cf. Ghetto – insulă lângă Veneția, unde în sec. XVI au fost izgoniți evreii]. Vezi definitia »
POMÓU s. n. 1. mică bilă la capătul mânerului unei spade, al unei săbii. 2. capăt de levier, de manetă etc. adaptat pentru a fi ținut în pumn. ◊ mâner al unui pistolet. (< fr. pommeau) Vezi definitia »
BAYÓU s. n. 1. canal ce traversează terenurile mlăștinoase. 2. lac în formă de semicerc pe bucla unui meandru. (< fr., engl. bayou) Vezi definitia »
RULÓU, rulouri, s. n. 1. Obiect în formă de sul. Rulou de hârtie. 2. Organ de mașină care se poate roti în jurul unei axe și care servește la susținerea și la rularea unui sistem tehnic, la transmiterea unei mișcări, la transportul unor piese, la înfășurarea unor fire etc. 3. Organ al compresoarelor rutiere, construit dintr-un cilindru cu greutate mare; tăvălug de compresor. ♦ Sul subțire de lemn (prevăzut cu un arc pentru a putea fi ușor de manipulat) pe care se înfășoară transperantul de la ferestre; p. ext. transperantul însuși. ♦ Jaluzea. 4. Pieptănătură femeiască în care părul este înfășurat în formă de sul. 5. Produs de patiserie în formă de sul, făcut din aluat, care se umple cu frișcă, cremă, dulceață etc. – Din fr. rouleau. Vezi definitia »
ȘAPÓU s.n. Scurtă introducere așezată la începutul unui articol de ziar sau de revistă. [Scris și chapeau. / < fr. chapeau]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z