Definita cuvantului behavioralism
BEHAVIORALÍSM s. n. direcție politologică americană care își propune să cerceteze comportamentul politic. (după amer. behavioral sciences)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu behavioralism
EPICURÍSM s. n. 1. concepție materialist-ateistă a lui Epicur, care îmbogățește atomismul antic, iar în etică încearcă să creeze o teorie a plăcerii raționale, de evitare a suferinței și de dobândire a unei fericiri senine; școală epicuriană. 2. larg curent de asimilare și valorificare a concepțiilor lui Epicur, în primul rând a eticii și a atomismului său, în Renaștere. (< fr. épicurisme) Vezi definitia »
INTERVENȚIONÍSM s. n. 1. amestec al unui stat în treburile interne ale altui stat. 2. doctrină economică potrivit căreia statul intervine pe piața internă pentru a exercita o influență asupra prețului mărfurilor, asupra raportului dintre cerere și ofertă. (< fr. interventionnisme) Vezi definitia »
POLITEMATÍSM s. n. (muz.) principiu de compoziție care presupune existența a două sau a mai multor teme, supuse unui proces de dezvoltare. (< it. politematismo) Vezi definitia »
FETIȘÍSM s. n. Faptul de a venera fetișuri, cultul fetișurilor. ♦ Fig. Venerație exagerată, lipsită de discernământ, față de o idee, de un principiu etc. – Din fr. fétichisme. Vezi definitia »
AUTOMETAMORFÍSM s. n. transformare a rocilor eruptive sub influența soluțiilor fierbinți provenite din propria lor magmă. (< fr. auto-métamorphisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z