Definita cuvantului bibliofob
BIBLIOFÓB, -Ă s. m. f. dușman al cărților. (< germ. Bibliophobe, engl. bibliophob)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu bibliofob
BOB, Ioan (1739-1830, n. sat Orman, jud. Cluj),episcop unit din Transilvania. Reprezentant al românilor în Dieta Transilvaniei din 1790-1791. Împreună cu episcopul ortodox Gherasim Adamovici, a patronat al doilea Supplex Libellus Valachorum, din 1792, afirmînd postulatele națiunii române. Autor al unui dicționar româno-latino-maghiar. Vezi definitia »
DROB2, drobi, s. m. 1. Arbust din familia leguminoaselor, cu frunze trifoliate, cu flori galbene și cu fructele păstăi turtite (Sarothamnus scoparius). 2. Nume dat mai multor arbuști din familia leguminoaselor, cu frunze trifoliate, flori albe, galbene sau roșietice și fructe păstăi (Cytisus). ◊ Drob-de-munte = mic arbust cu ramuri lungi și subțiri acoperite cu peri aspri, cu frunze păroase pe partea inferioară și cu flori galbene (Cytisus hirsutus). 3. Plantă erbacee din familia cruciferelor, cu tulpina dreaptă, cu frunze acoperite de peri și cu flori mici, galbene-aurii (Neslia paniculata). – Din rus., ucr. drok (confundat cu drob1). Vezi definitia »
FOB1, -Ă adj. (despre tranzacții comerciale maritime) în care prețul convenit înglobează toate uzurile pe care le va suferi marfa până la destinație. (< fr. fob) Vezi definitia »
scrociób, scrocioábe și scrocióburi, s.n. (reg.) 1. culcuș de paie în care se adăpostesc unele ursului. 4. pojghiță de gheață formată deasupra zăpezii. Vezi definitia »
MELOFÓB, -Ă adj., s.m. și f. (Cel) care nu suferă muzica. [< fr. mélophobe]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z