Definita cuvantului blinda
BLINDÁ vb. I. tr. a acoperi cu blindaj. II. refl. (fam.) a se îmbrăca suplimentar, împotriva frigului, a umezelii etc. (< fr. blinder)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu blinda
EXPLODÁ vb. I. intr. 1. (Despre explozivi, proiectile etc.) A face explozie. ♦ (Despre aparate) A sări în aer, a se sfărâma datorită presiunii interioare. ♦ (Despre gaze) A izbucni (într-o erupție). 2. (Fig.) A izbucni, a răbufni într-o discuție. [Var. esploda vb. I. / < lat. explodere, cf. fr. exploser]. Vezi definitia »
(?) BOLDA, vb. (Inform.) A îngroșa, pentru a scoate în evidență, conturul anumitor caractere dintr-un text redactat cu ajutorul calculatorului; a folosi fonturi boldate. Vezi definitia »
protipenda f. 1. boierimea țării compusă din 5 clase și din care se recrutau marii boieri ai Statului; 2. în special boierii din prima clasă care erau singurii care aveau dreptul de a purta barbă și ocupau cele mai înalte demnități ale Divanului Domnesc: să cate a lua o slujbă de oier din protipenda..., sa iea un ministerc Alecsandri V. boier Vezi definitia »
REVALIDÁ, revalidez, vb. I. Tranz. A valida din nou. – Din fr. revalider. Vezi definitia »
dichlearda s. invar. (țig.) fereastră, geam. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z