Definita cuvantului boxa
BOXÁ2 vb. tr. a împărți o încăpere în boxe. (< boxă)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu boxa
BOXÁ, boxez, vb. I. Intranz. A practica sportul boxului; a lupta după regulile boxului. ♦ Tranz. (Fam.) A lovi cu pumnii, ca la box. – Fr. boxer (<engl.). Vezi definitia »
DEZAXÁ vb. I. tr., refl. a(-și) schimba poziția astfel încât axa să nu mai fie în poziția ei obișnuită. II. refl. (fig.; despre oameni) a se dezechilibra (mintal), a se scrânti, a se sminti. (< fr. désaxer) Vezi definitia »
LUXÁ, luxez, vb. I. Tranz. A-și deplasa un os de la locul lui; a-și scrânti o mână, un picior etc. – Din fr. luxer, lat. luxare. Vezi definitia »
MALAXÁ vb. tr. a amesteca, a omogeniza (un material) cu malaxorul. (< fr. malaxer, lat. malaxare) Vezi definitia »
RELAXÁ, relaxez, vb. I. 1. Tranz. A pune un sistem fizic scos din starea de echilibru termodinamic, electric etc. în stare de libertate, acesta revenind lent la vechea stare sau la o nouă stare de echilibru. 2. Refl. (Despre tensiunile mecanice dintr-un corp) A scădea fără ca să varieze deformația corpului. 3. Refl. și tranz. Fig. A (se) liniști, a (se) destinde (după un efort susținut); a deveni sau a face să devină mai puțin încordat. – Din fr. relaxer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z