Definita cuvantului brahialgie
BRAHIALGÍE s. f. durere a brațului. (< fr. brachialgie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu brahialgie
SOMÁȚIE s. f. 1. faptul de a soma; act scris care cuprinde un ordin de a executa sau de a înceta o acțiune. ◊ poruncă, cerință, rugăminte imperativă. 2. invitație scrisă prin care se cere unui debitor să-și îndeplinească obligația față de creditorul rău. (< fr. sommation) Vezi definitia »
HEMIANOPSÍE s. f. pierdere a vederii într-o jumătate din câmpul vizual. (< fr. hémianopsie) Vezi definitia »
BECHÍE s.f. 1. Dispozitiv pe care se sprijină coada avionului. 2. Piesă metalică montată sub elicea unei ambarcații spre a o feri de lovituri. ♦ Proptea care împiedică răsturnarea unei nave naufragiate. [Gen. -iei. / < fr. béquille]. Vezi definitia »
HAPLOIDÍE s. f. (Biol.) Stare a organismelor haploide. [Pr.: -plo-i-] – Din fr. haploïdie. Vezi definitia »
ATANASIE, Anghel (c. 1665-1713, n. Ciugud, jud. Alba), clreric român. Mitropolit ortodox al românilor din Transivania, a acceptat în 1698, unirea cu Biserica romano-catolică în condițiile menținerii vechiului rit și ale egalității în drepturi dintre preoții români și clerul catolic, devenind episcop unit (greco-catolic) al națiunii române din Transilvania și părțile alipite (1701-1713). Din timpul păstorii sale încep românii ardeleni să frecventeze școlile catolice din Transilvania, Viena și Roma. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z