Definita cuvantului britonic
BRITÓNIC, -Ă adj. referitor la populațiile celtice din Marea Britanie, către mileniul I a. Chr. ◊ (s. f.) ramură a limbii celtice. (< fr. brittonique)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu britonic
TRÁGIC, -Ă, tragici, -ce, adj., s. m. 1. Adj. Care aparține tragediei, care se referă la tragedie, cu caracter de tragedie. ♦ (Substantivat, n.) Categorie a esteticii exprimând un conflict al cărui deznodământ este înfrângerea sau pieirea, în urma unor împrejurări vitrege, a unor persoane virtuoase, a unor idealuri sau a unor categorii sociale valoroase. ♦ Fig. Zguduitor, jalnic, nenorocit. ◊ Expr. (Substantivat) A o lua în tragic = a acorda unei întâmplări (neplăcute) o gravitate exagerată. 2. S. m. (Rar) Autor de tragedii. – Din fr. tragique, lat. tragicus. Vezi definitia »
GASTRONÓMIC, -Ă adj. Referitor la gastronomie. [Cf. fr. gastronomique]. Vezi definitia »
MOZÁIC2, -Ă adj., s. m. f. (adept) al mozaismului. (< fr. mosaïque) Vezi definitia »
MORFOLÓGIC, -Ă adj. 1. Referitor la morfologia vegetalelor și animalelor. 2. Referitor la studiul formelor cuvintelor; de morfologie (2). [Cf. fr. morphologique]. Vezi definitia »
DEZOXIRIBONUCLÉIC adj. m. (În sintagma) Acid dezoxiribonucleic = substanță complexă care se găsește mai ales în nucleul celulelor vii, având un rol important în transmiterea ereditară a unor caractere și însușiri. – Din fr. désoxyribonucléique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z