Definita cuvantului buvetă
BUVÉTĂ s. f. loc unde se beau ape minerale într-o stațiune balneară. (< fr. buvette)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu buvetă
PERIJEJUNÍTĂ s. f. inflamație a țesutului din jurul jejunului. (< fr. périjéjunite) Vezi definitia »
FIBRÍNĂ, fibrine, s. f. Proteină de culoare albă-cenușie, care se găsește în sânge și în limfă și care provine din fibrinogen, în timpul coagulării sângelui. – Din fr. fibrine. Vezi definitia »
MIOGLOBÍNĂ s. f. pigment hemoglobinic din fibrele musculare care are rolul de a fixa și furniza acestora oxigenul necesar. (< fr. myoglobine, engl. myoglobin) Vezi definitia »
Vă rugăm insistent să trimiteți numai definiții din sursele acceptate. Nu putem accepta definiții provenite din opinia dumneavoastră personală. Aceasta ar duce la scăderea credibilității DEX online sau ar putea omite sensuri secundare ale cuvântului. Vă rugăm să respectați pe cât posibil instrucțiunile de formatare, în special simbolurile diacritice. Dacă efortul necesar corectării definiției pe care ne-o trimiteți este mai mare decât tastarea ei de la zero, bunăvoința dumneavoastră este irosită. Definițiile care nu se conformează acestor rugăminți vor fi respinse. Întrucât numărul de voluntari a crescut considerabil în ultima vreme, regretăm că nu putem garanta un răspuns individual Vezi definitia »
REPRÍZĂ, reprize, s. f. 1. Fiecare dintre intervalele sau etapele succesive de timp care împarte în părți egale durata totală a unei întreceri sportive, între care se interpun pauze variabile după natura jocului. 2. Durată a unei faze într-o operație tehnică; etapă de lucru. ◊ Loc. adv. În reprize = pe rând, în etape. 3. Trecere a unui motor de autovehicul de la un regim de mers cu turația joasă la unul cu turația înaltă, printr-o accelerare bruscă. 4. Reluare sau repetare a unei operații tehnice întrerupte. 5. Defect la suprafața unei piese turnate datorat umplerii incomplete a formelor de turnare, care se prezintă sub forma șanțurilor, a unor rotunjiri etc. – Din fr. reprise. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z