Definita cuvantului bypass
BY-PASS s. n. 1. conductă care dublează o altă conductă principală. 2. deviere rutieră în caz de înfundare a unui drum. 3. (med.) operație, în caz de obliterare a unei artere, pentru restabilirea circulației sangvine. (< engl. by-pass)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu bypass
LOESS, loessuri, s. n. Rocă sedimentară neconsolidată, de origine eoliană, de culoare galbenă-cenușie, cu aspect poros, formată mai ales din praf silicos și argilos. [Pr.: lös] – Din fr. loess. Vezi definitia »
TEST-CROSS s. n. (biol.) încrucișare între un individ cu caracter dominant, necunoscut genetic, cu un test complet recesiv, pentru a determina dacă individul respectiv este homozigot sau heterozigot. (< engl. test-cross) Vezi definitia »
MISS s. f. inv. (adresare pentru fete în țările de limbă engleză) domnișoară. ◊ nume dat unei femei considerate de un juriu special ca cea mai frumoasă dintr-o țară, dintr-o regiune etc. (< engl. miss) Vezi definitia »
MISS s. f. 1. (Mai ales în Anglia) Domnișoară. 2. Regină a frumuseții, aleasă într-un concurs internațional sau local. [Pr.: mis] – Cuv. engl. Vezi definitia »
tópless (angl.) adj. invar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z