Definita cuvantului caiman
CAIMÁN s. m. crocodil din fluviile și lacurile Americii Centrale și de Sud, înrudit cu aligatorii. (< fr. caïman, sp. caiman)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu caiman
MUNTEÁN, munteni, s. m. 1. Persoană care face parte din populația de bază a Munteniei ori este originară de acolo. 2. Persoană care locuiește la munte sau este originară de la munte. ♦ (Adjectival) Care aparține locuitorilor de la munte, specific locuitorilor de la munte; muntenesc. – Munte + suf. -ean. Vezi definitia »
bădărán (bădăráni), s. m. – Mitocan, necioplit. Mag. badaró „persoană care vorbește grosolan”, cu suf. -an (DAR). Cuvîntul mag. s-a păstrat în Mold. ca nume de familie (Bădărău) și bădărău, s. n. (turtă de porumb cu brînză), termen de circulație restrînsă, care pare a se explica prin noțiunea intermediară de „amestecat” sau „compus” (Scriban). Nu sînt probabile relațiile stabilite de Tiktin cu bade, și de Löbel cu tc., per. bedran „licențios”. Nici der. din țig. bedoro „flăcău, fată” nu pare sigură (Graur 123), bedoran „țăran” (primul cuvînt pare der. din mag. și al doilea din rom.). Der. bădărancă, s. f. (femeie cu apucături grosolane, mojică); bădărănesc, adj. (grosolan, mojic); bădărănie, s. f. (grosolănie, mitocănie); bădărănos, adj. (grosolan). Vezi definitia »
PADOVÁN, -Ă, padováni, -e, adj., subst. 1. Adj., s.m. și f. (Locuitor) din Padova (oraș în nordul Italiei). 2. S.f. Dialect vorbit la Padova. (din it. padovano) Vezi definitia »
cornofán, cornofáni, s.m. (reg.) salcâm, mălin. Vezi definitia »
ASTIÁN (‹ localit. Asti, Italia), subdiviziune a Pliocenului de facies marin din Europa de Vest, caracterizată prin formațiunile de nisipuri galbene de la Asti care conțin o bogată faună de moluște (Pecten, Fusus, Trochus, Ostrea). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z