Definita cuvantului cambial
CAMBIÁL, -Ă adj. referitor la cambie. (< it. cambiale)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cambial
COMPONENȚIÁL, -Ă adj. (lingv.) analiză ~ă = metodă de analiză semantică bazată pe descompunerea semnificațiilor. (< fr. componentiel) Vezi definitia »
cohál, coháluri, s.n. (reg., înv.) pădurice. Vezi definitia »
SEMNÁL s.n. 1. Semn convențional folosit pentru transmiterea de informații, de avertismente, de comenzi la distanță. ♦ Semnal topografic = baliză; exemplar, număr semnal = exemplar dintr-o carte sau o publicație periodică, întocmit înainte de difuzare. ♦ Sunet convențional după care se recunosc anumite posturi de radio. 2. (Fig.) Tot ceea ce anunță, determină sau servește ca impuls la încetarea unei acțiuni. 3. Aparat, instrument pentru emiterea semnalelor. 4. Ceea ce indică un fenomen sau un obiect din lumea înconjurătoare și care, cu ajutorul scoarței cerebrale, face organismul să acționeze într-un anumit fel; semn, indiciu. [Pl. -le, -luri. / cf. fr. signal, it. segnale, după semn]. Vezi definitia »
PREDICAMENTÁL, -Ă adj. (Fil.) Categorial. [Cf. it. predicamentale]. Vezi definitia »
MANGÁL, (2) mangaluri, s. n. 1. (Cu sens colectiv) Cărbune ușor, sfărâmicios, obținut prin arderea incompletă a lemnelor în cuptoare speciale sau prin stingerea forțată a jeraticului. 2. Vas metalic în care se aprind cărbuni și care servește iarna pentru încălzit celor care se află în aer liber. ◊ Expr. A târnosi mangalul = a pierde vremea în zadar. [Pl. și (2, rar) mangale] – Din tc. mangal. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z