Definita cuvantului campanian
CAMPANIÁN, -Ă adj., s. n. (din) al treilea subetaj al senonianului. (< fr. campanien)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu campanian
porcovan, porcovani s. m. v. porc. Vezi definitia »
CELOFÁN s. n. Produs chimic obținut din soluție de viscoză sub formă de filme și de foi subțiri transparente, impermeabile, insolubile în apă și în alcool, folosit la ambalaje. – Din fr. cellophane. Vezi definitia »
TREPÁN s. n. 1. instrument de forma unui sfredel pentru trepanație. 2. sapă pentru foraj; foreză. 3. instrument de gravor în formă de sfredel fin. 4. unealtă, în formă de arbore cotit, folosită de sculptori pentru a face găuri în piatră sau marmură. (< fr. trépan) Vezi definitia »
INDO-EUROPEÁN, -Ă, indo-europeni, -e, adj., s. m. pl. 1. Adj. (În sintagma) Limbi indo-europene (și substantivat, f. sg.) = familie de limbi reprezentând continuarea unei limbi neatestate în texte scrise, dar reconstituită, în esență, cu ajutorul metodei comparativ-istorice. 2. S. m. pl. Denumire dată unui grup de populații care trăiau prin mileniul III a Cr. în Asia Centrală, de unde au emigrat mai târziu spre vest și sud-vest. 3. Adj. Care aparține limbilor indo-europene sau populațiilor care vorbeau aceste limbi, privitor la aceste limbi. – Din fr. indoeuropéen. Vezi definitia »
YUÁN s.m. Unitate monetară în R. P. Chineză. [< germ. Yuan < cuv. chinez]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z