Definita cuvantului campina
CAMPÍNA s. f. formațiune de tip savană împădurită, pe nisipuri aluvionare, în Amazonie. (< port. campina)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu campina
TUȘINÁ, tușinez, vb. I. 1. Tranz. (Reg.) A tunde oile pe sub pântece și între picioarele dinapoi, pentru a ușura mulsul și suptul mieilor. 2. A tunde scurt părul, barba sau mustața cuiva. 3. A tăia ațele, destrămaturile de la capetele sau de pe laturile unei țesături, ale unei împletituri. 4. A tunde iarba; a aranaja (la același nivel) frunzișul unor arbori sau arbuști. – Lat. *tonsionare (< tonsio). Vezi definitia »
ANTSIRANANA, oraș în NE Madagascarului, port la Oc. Indian; 100 mii loc. (1984). Reparații navale. Ind. alim. Export de cafea. Vechiu nume: Diégo Suarez. Vezi definitia »
KATAKÁNA s.n. Complex de 47 de semne la japonezi, derivat din scrierea chineză. [< germ. Katakana < cuv. japonez]. Vezi definitia »
ZENANÁ s.f. Țesătură cu urzeală de mătase și bătătură de bumbac, pe o parte lucioasă și pe cealaltă plușată. [< fr. zénana]. Vezi definitia »
FRÂNÁ, frânez, vb. I. Tranz. A încetini sau a opri mersul unui vehicul cu ajutorul frânei. ♦ Fig. A ține în loc, a împiedica, a opri dezvoltarea, cursul sau manifestarea unei acțiuni, a unui proces, a unui sentiment. – Din fr. freiner (după frână, înfrâna). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z