Definita cuvantului canalizație
CANALIZÁȚIE s. f. 1. ansamblu de construcții și instalații destinat colectării, transportului și evacuării apelor uzate. 2. ansamblu de lucrări care permit curgerea unui curs de apă cu debit mic dintr-un canal. 3. instalație care servește la transportul sau distribuția energiei electrice, prin conducte. (< fr. canalisation)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu canalizație
ORTOPEDÍE s.f. Ramură a medicinii care se ocupă cu studiul și tratamentul deformațiilor oaselor și articulațiilor corpului. [Gen. -iei. / < fr. orthopédie, germ. Orthopädie, cf. gr. orthos – drept, paideia – creștere]. Vezi definitia »
muníție (muníții), s. f. – Provizii (pl.). – Var. munițiune, amuniție. Fr. munition și var. din rus. amunicija (Sanzewitsch 197). Vezi definitia »
HIPERACUZÍE s. f. hiperestezie a auzului. (< fr. hyperacousie) Vezi definitia »
SILVOBIOLOGÍE s. f. Ramură a silviculturii care studiază procesele și legile de viață ale pădurii. [Pr.: -bi-o-] – Din fr. sylvo-biologie. Vezi definitia »
ARGENTOTIPÍE s. f. procedeu de multiplicare prin fotoreproducere în care developarea se face succesiv în soluție de nitrat de argint și de oxalat de potasiu. (< fr. argentitypie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z